Horizontbloggen

Horizontbloggen

Följ med oss bakom scenen!

Följ med oss bakom scenen och på scenen!

Nu är vi igång!

HorizontPosted by Christian Thu, July 09, 2015 10:41:49
Hej på er, nu startar jag upp en blogg där ni kommer kunna följa oss med allt som sker i vår värld.

Tänkte att jag kan försöka berätta lite om vägen tills idag från det att allt tog sin början!

Jag kan gå väldigt långt tillbaka egentligen och berätta om hur allt växte fram men väljer att börja i Mars då fyra medlemmar som tidigare spelat i samma band har kommit fram till att de vill starta ett nytt projekt under namnet "Horizont" och har sitt första möte hemma hos vår trummis Emil. Mötet bestod som vanligt mest av skratt men även whiskey, kaffe och bullar, vi pratade mest om vad för typ av musik vi ville spela, hur vi ville framföra den och inför vilka vi ville framföra den, och det märktes att alla ville och drog åt samma håll vilket vi egentligen redan visste sedan tidigare.

Efter det första mötet där vi beslutade oss för att satsa så var det dags att försöka hitta en femte medlem som skulle spela bas. Det tog inte så jättelång tid innan vi hittade en tredje Emil på Ingesunds folkhögskola där vår gitarrist Emil också pluggade, efter ett möte med den nye "Emil Holmberg" så kändes det helrätt och han hoppade på direkt.

Direkt satte vi oss ned och började att plocka fram förslag till vår repertoar och att göra en planering månad för månad. September satte vi som en bra månad att stå klara för att bege oss ut på marknaden, vi planerade allt ifrån vilka vi skulle behöva träffa inför samarbeten, pressfotografering, reptillfällen, företagspartners, sponsorer, pr, osv.... Samtidig så skulle vi ju behöva starta upp ett företag!

Efter någon månad började repertoaren ta form och vi drog igång i replokalen, Markus Redman ordnade den fina Horizontloggan i guld åt oss, samtidigt jobbade vi på med vår affärsplan för att kunna starta upp vårt aktiebolag HZT Musikproduktion AB.

I början av April fick vi ett samtal ifrån Åke som är arrangör på hemortens folketspark "Skruvstadparken" som ville att vi skulle komma och göra premiär där den 27:e Juni, lite tveksamt om vi skulle hinna klart med allt innan dess, då detta faktiskt var ca 3 månader tidigare än beräknat. Men vi tyckte att detta lät så kul så vi kunde inte låta bli att tacka ja och då var det bara att lägga i högsta växeln! Och det gjorde vi verkligen, vi repade in vår repertoar på 64 låtar, startade upp vårt företag, ordnade med hemsida, pressfoto, affischer, design av backdrop och hur det ska se ut på scenen, köpte in ljudutrustning och en rejäl ljusshow, vi har även skaffat fina sponsorer som hjälpt oss fantastiskt mycket (Stort tack till 4Sound Karlstad) även Reklambutiken Värmland.

Och även tack till Susanne Zell på vårt bokningsbolag såklart! :)

Efter både med och motgångar så stod vi iallafall där den 27:e Juni i Skruvstadparken och kunde andas ut efter den hårda sista veckan som gått då allt skulle färdigställas, som tur var så fick vi tillbringa den i Slottsbrons folketshus där vi kunde ställa ljud och ljus (stort tack till Göran och Kerstin för den fina servicen).

Det var en fantastisk premiär med över 700 personer i parken och mycket fin kritik fick vi.... Helgen efter köpte vi in en turnébuss och drog till Karlskrona där vi gjorde vår 2:a spelning och det kändes underbart att äntligen ha kommit igång!!!

Lite snabbt sammandraget hur det sett ut de senaste månaderna, ska bli spännande att se vad bloggen kommer fyllas med i framtiden! :)

Själv har jag en dag kvar till semester och på söndag ska jag på den årliga och supertrevliga Guldklavengalan, sedan tillbringar jag hela första semesterveckan i Malung på Dansbandsveckan, så kanske ses vi där?
Ha det gott /ChristianHORIZONT´s premiärkväll


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.