Horizontbloggen

JanuariHorizont

Posted by Christian Mon, January 18, 2016 09:47:52


Hej på er ute i kylan, hoppas att det nya året har börjat bra för er alla!

Vi avslutade vårt 2015 på bästa sätt tillsammans med en underbar publik på Elite stadshotellet Eskilstuna och gjorde i fredags årets första spelning i Mörrums folketspark där det bjöds på en fantastiskt trevlig kväll och vi bara älskar att få hålla på med detta!!! Emil nummer 3 gjorde även comeback efter några månaders sjukskrivning, nu kör vi på stenhårt igen.

Nästa stopp för oss är hos härliga Leif Wibron i Gävleparken Söndag 31/1, hoppas vi ses där :)

Ha det fint! :)


Blog imageFoton lånade av: John Lundgren
Blog imageBlog imageBlog imageBlog image

Närmar sig ett nytt år!Horizont

Posted by Christian Fri, December 11, 2015 15:50:43

Hej på er och välkomna in i december månad, detta året har verkligen bara flugit förbi och det där med att tiden går fort när man har kul verkar stämma ganska bra för detta året har verkligen varit fantastiskt kul! Och då menar jag framförallt vår uppstart av Horizont som har tagit den största delen av tiden under 2015, det har varit fantastiskt kul men samtidigt fantastiskt jobbigt och påfrestande, men när vi stod där på scenen 27 Juni 2015 i Skruvstadparken och gjorde vår premiär så var det värt allt slit och jobb vi lagt ner, självklart fortsätter vi ju jobba på nu också men att hinna få allt klart till premiären var lite pressat…

But we did it!! och efter det har det rullat på utav bara den och vi har varit runt lite överallt och spelat mer än vad vi trodde att vi skulle få göra såhär i slutet på året, förfrågningar inför 2016 kommer in och det känns superbra :) Vi har haft en tid nu i slutet på året då vår trummis Emil bröt armen och har därför fått haft vikarie med oss ut, stoooort tack till Niklas Ideskär och Love Melin för att ni kunde ställa upp.. Nu återstår 2 spelningar för oss i december och det är Juldagen 25/12 i Vemdalen och Nyårsafton 31/12 Elite, Stadshotellet Eskilstuna och då är Emil tillbaka bakom trummorna.. Hoppas att vi ses

Jag tänkte skriva en sammanfattning av vårt första ”halvår” som band men jag väljer att istället dela med mig av en riktig bildbomb på lite vi har gjort!

Stort tack till alla som gett oss en fantastisk upplevelse denna första tid, publik, arrangörer och alla sponsorer! 4sound karlstad, Vendel Guitar, Reklambutiken Värmland och ett jättetack till vår goa bokare Susanne Zell!

Vi går in i 2016 sjukt laddade och ser framemot vad som komma skall!!

God jul och gott nytt år till er alla

KRAAAAAAAAAAAAAM

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image
Blog image
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Oktober månad!Horizont

Posted by Christian Tue, October 06, 2015 12:02:45

Hej på er alla!

Då har vi tagit klivet in i Oktober månad och det börjar kännas som höst i luften, lite blandade känslor tycker jag men varje årstid är bra på sitt sätt. Sedan jag skrev senast så har det hänt en hel del... Vi har hunnit få stopp på bussen två gånger och fått den bärgad till verkstad, andra gången gillt blev det då felet hittades och det investerades i en ny hydraulpump så nu går "Morran" som en klocka igen. Bärgaren lyckades även med att backa in vår buss i en skylt som resulterade i en djup reva över hela sidan, inte alls kul men det ska åtgärdas såklart.

Om vi ser bort ifrån den oturen vi haft med bussen så har vi ju även spelat en del både i replokalen och ute på dansgolven, först och främst blev det ett besök på Slottsbron rock & countryclub (Slottsbrons fh) där vi delade scen tillsammans med det härliga gänget i Selex vilket resulterade i en supertrevlig nonstopkväll. Och nu senast i helgen som var så tog vi oss en tur över till grannlandet Norge där vi spelade upp till dans i Vestfossen, även det en riktigt trevlig kväll :) Jag har även hunnit med att hoppa in på en tvådagarsturne med Highlights istället för Micke som tyvärr fått förhinder, kul med lite utmaningar.

Till helgen 10/10 blir det spelning igen och då för slutet sällskap i Grums. Veckan som kommer efter det så får vi bland annat även besök av "Ljudgunnar" som kommer och ska ställa lite ljud med oss, så att allt är på topp på fredagen då vi ska spela upp till dans på Oktobermaran i Gävle hos Leif Wibron och co. Jag önskar er en fortsatt trevlig vecka!

Ha det bäst !! /ChristianFilmklipp ifrån Slottsbron 26/9

Filmklipp ifrån Norge/Vestfossen 3/10

Slottsbron 26/9
Blog image
Blog image
Blog imageBlog image
Besök av Danslogen.se i replokalen
Blog image
Blog imageBlog image
Blog image
Blog image

Your mobile does not support playing flash video.

Sommaren går mot slutet!Horizont

Posted by Christian Tue, September 08, 2015 12:39:18

Hej

Då har vi helt plötsligt hamnat i September månad och vi kan väl dra slutsatsen att vädret iallafall inte varit på topp i sommar tyvärr. Med de spelningar vi har gjort känner vi oss ännu mer taggade och det känns som att vi är i rätt spår och kör musikmässigt också. Det jobbas med spelplanen och så börjar tankarna på att släppa en singel inom en snar framtid att komma :) Håll utkik, puss på er!

I helgen blev det bröllopspelning i Dömle Herrgård, mycket trevlig kväll med ett vackert brudpar! Stort grattis Frida & Andreas och all lycka till i framtiden. Hoppas ni gillade vår lilla "present" ;)

Nästa stopp blir 26/9 i Slottsbrons folketshus där vi delar scen med det duktiga gänget i Selex :)

Blog image

Mer musik ifrån premiärekvällenHorizont

Posted by Christian Wed, August 12, 2015 11:13:26Your mobile does not support playing flash video.

Nu är vi igång!Horizont

Posted by Christian Thu, July 09, 2015 10:41:49

Hej på er, nu startar jag upp en blogg där ni kommer kunna följa oss med allt som sker i vår värld.

Tänkte att jag kan försöka berätta lite om vägen tills idag från det att allt tog sin början!

Jag kan gå väldigt långt tillbaka egentligen och berätta om hur allt växte fram men väljer att börja i Mars då fyra medlemmar som tidigare spelat i samma band har kommit fram till att de vill starta ett nytt projekt under namnet "Horizont" och har sitt första möte hemma hos vår trummis Emil. Mötet bestod som vanligt mest av skratt men även whiskey, kaffe och bullar, vi pratade mest om vad för typ av musik vi ville spela, hur vi ville framföra den och inför vilka vi ville framföra den, och det märktes att alla ville och drog åt samma håll vilket vi egentligen redan visste sedan tidigare.

Efter det första mötet där vi beslutade oss för att satsa så var det dags att försöka hitta en femte medlem som skulle spela bas. Det tog inte så jättelång tid innan vi hittade en tredje Emil på Ingesunds folkhögskola där vår gitarrist Emil också pluggade, efter ett möte med den nye "Emil Holmberg" så kändes det helrätt och han hoppade på direkt.

Direkt satte vi oss ned och började att plocka fram förslag till vår repertoar och att göra en planering månad för månad. September satte vi som en bra månad att stå klara för att bege oss ut på marknaden, vi planerade allt ifrån vilka vi skulle behöva träffa inför samarbeten, pressfotografering, reptillfällen, företagspartners, sponsorer, pr, osv.... Samtidig så skulle vi ju behöva starta upp ett företag!

Efter någon månad började repertoaren ta form och vi drog igång i replokalen, Markus Redman ordnade den fina Horizontloggan i guld åt oss, samtidigt jobbade vi på med vår affärsplan för att kunna starta upp vårt aktiebolag HZT Musikproduktion AB.

I början av April fick vi ett samtal ifrån Åke som är arrangör på hemortens folketspark "Skruvstadparken" som ville att vi skulle komma och göra premiär där den 27:e Juni, lite tveksamt om vi skulle hinna klart med allt innan dess, då detta faktiskt var ca 3 månader tidigare än beräknat. Men vi tyckte att detta lät så kul så vi kunde inte låta bli att tacka ja och då var det bara att lägga i högsta växeln! Och det gjorde vi verkligen, vi repade in vår repertoar på 64 låtar, startade upp vårt företag, ordnade med hemsida, pressfoto, affischer, design av backdrop och hur det ska se ut på scenen, köpte in ljudutrustning och en rejäl ljusshow, vi har även skaffat fina sponsorer som hjälpt oss fantastiskt mycket (Stort tack till 4Sound Karlstad) även Reklambutiken Värmland.

Och även tack till Susanne Zell på vårt bokningsbolag såklart! :)

Efter både med och motgångar så stod vi iallafall där den 27:e Juni i Skruvstadparken och kunde andas ut efter den hårda sista veckan som gått då allt skulle färdigställas, som tur var så fick vi tillbringa den i Slottsbrons folketshus där vi kunde ställa ljud och ljus (stort tack till Göran och Kerstin för den fina servicen).

Det var en fantastisk premiär med över 700 personer i parken och mycket fin kritik fick vi.... Helgen efter köpte vi in en turnébuss och drog till Karlskrona där vi gjorde vår 2:a spelning och det kändes underbart att äntligen ha kommit igång!!!

Lite snabbt sammandraget hur det sett ut de senaste månaderna, ska bli spännande att se vad bloggen kommer fyllas med i framtiden! :)

Själv har jag en dag kvar till semester och på söndag ska jag på den årliga och supertrevliga Guldklavengalan, sedan tillbringar jag hela första semesterveckan i Malung på Dansbandsveckan, så kanske ses vi där?
Ha det gott /Christian

Blog image

HORIZONT´s premiärkväll

Your mobile does not support playing flash video.